volg ons

Verhalen van medewerkers

Elin van den Brink, wijkverpleegkundige

"Je komt langdurig bij iemand thuis in hun vertrouwde omgeving. Zo leer je iemand goed kennen en bouw je een mooie band op."

Elin van den Brink, wijkverpleegkundige

Elin werkt nu ruim een jaar als wijkverpleegkundige op Driezorg locaties Arcadia en Westenhage/Ensemble/Wendakker. Als wijkverpleegkundige houdt ze zich met veel verschillende taken bezig. Zo coördineert ze de zorg en probeert ze samen met haar team als coach de beste kwaliteit van zorg te leveren. Dit maakt haar een belangrijke speler in het netwerk tussen de cliënt, mantelzorgers, organisatie, professionals en gemeenteambtenaren.

Ouderenzorg verrast
“Ik heb altijd naast mijn studie op verschillende locaties als verzorgende gewerkt in het flexteam, nu werk ik een jaar als wijkverpleegkundige. Ik ben er eigenlijk zo ingerold. Ik wou altijd al iets met mensen doen. Mijn moeder heeft vroeger ook in de zorg gewerkt, dus het zat er ook al een beetje in. Ik was op de open dag van een hogeschool waar ik merkte dat verpleegkunde me wel erg trok. Ik had eigenlijk niet specifiek ouderenzorg in gedachten.” vertelt ze. “Toen ik hier op gesprek kwam wist ik eigenlijk niet eens dat het alleen om ouderen ging. Maar het werk in de ouderenzorg heeft me echt positief verrast, het is heel leuk! De oudere generatie heeft hele mooie verhalen van vroeger en ze lijken meer de kleine dingen te waarderen.” Maar waarom dan de wijkzorg? Elin vertelt:  “Je komt langdurig bij iemand thuis in hun vertrouwde omgeving. Zo leer je iemand goed kennen en bouw je een mooie band op.”

Afwisselend werk
De werkdagen van Elin zijn heel afwisselend. “Ik begin om 7 of 8 uur met mijn route, dan verleen ik de planbare zorg. Daarna pak ik andere zaken op. Ik check mijn mail, maak of pas zorgplannen aan, doe een intake, overleg met andere wijkverpleegkundigen, sociale wijkteams of huisartsen.” Het leukste vind Elin de overleggen met meerdere disciplines. “Ik denk ook graag mee over veranderingen en loop graag zorgroutes”.

Dankbare momenten
De ontwikkelingen in de zorg zijn ook merkbaar op de werkvloer. Mensen blijven steeds langer thuis wonen. “Soms merk je dat een cliënt heel veel zorg nodig heeft, maar dat je als thuiszorg soms ook ‘stop’ moet zeggen. Dat is een heel lastige situatie, want dan moet iemand ergens anders gaan wonen, zonder dat diegene dit wil.” Elin haalt veel voldoening uit haar werk. “Als ik iets signaleer en daarmee vervelende situaties voorkomen worden. Ook geniet ik van de dankbaarheid van cliënten. Je zet je in, maar je krijgt er ook veel voor terug”.

« naar overzicht