volg ons

Verhalen van medewerkers

Evelien van de Weg, vrijwilliger Rivierenhof

"Ik heb me nog geen minuut verveeld als vrijwilliger bij Driezorg!"

Evelien van de Weg, vrijwilliger Rivierenhof

Evelien van de Weg (42) is vrijwilliger bij Driezorg. Ze ondersteunt Herma Slijkhuis (coördinator vrijwilligers) één dag in de week. Vanwege gezondheidsredenen moest ze in 2013 stoppen met haar toenmalige baan als verzorgende IG. Maar dat heeft haar er niet van weerhouden actief te blijven. “Ik ben nu sinds 2015 werkzaam bij Driezorg. Ik deed eerst receptiewerk als vrijwilliger op de Rivierenhof.”, vertelt ze. “Vervolgens ben ik naar Herma gegaan om te kijken wat ik kon nog meer kon betekenen als vrijwilliger. Het bleek dat zij zelf hulp kon gebruiken. Dus nu help ik haar met allerlei verschillende administratieve werkzaamheden en ik vind het erg leuk om te doen.”

En zo’n werkdag al vrijwilliger ziet er altijd anders uit, licht ze toe. “We doen administratieve werkzaamheden, zoals bijvoorbeeld het registeren van vrijwilligers die starten of stoppen en het schrijven van verjaardagskaarten. De dag is zo voorbij, ik heb me nog geen minuut verveeld hier!” Op de vraag wat ze het leukste vindt aan haar taken kan ze niet echt een antwoord bedenken, behalve ‘alles’. “Het is juist zo leuk dat het altijd iets anders doet en dat geen dag hetzelfde is.”

Evelien vindt vrijwilligerswerk belangrijk werk. Niet alleen voor de cliënten maar ook voor de vrijwilligers zelf. “Je leert elke dag weer wat bij. Tegen mensen die twijfelen om vrijwilliger te worden zou ik zeggen, doe het gewoon! Je doet iets voor de ouderen, maar je krijgt er ook zoveel voor terug. Je maakt er altijd iemand blij mee en ik denk dat veel mensen dat niet beseffen.”

« naar overzicht