volg ons

Verhalen van medewerkers

Femke van den Dijssel, wijkverpleegkundige

"Ik fungeer als spin in het web, geen dag is hetzelfde!"

Femke van den Dijssel, wijkverpleegkundige

Femke werkt nu ruim een jaar als wijkverpleegkundige op Driezorg locaties Rivierenhof en De Havezate. In aanvulling op haar werk als wijkverpleegkundige, coacht en coördineert zij ook de verpleegkundigen en verzorgende IG-ers. Tijdens haar studie HBO V, is ze komen werken bij Driezorg. “Ik heb eerst journalistiek gestudeerd”, vertelt ze. “Maar na een jaar ben ik gestopt, want ik wou toch graag wat anders doen. Ik dacht vroeger altijd, ik ga geen verpleegkunde doen. Maar toch kreeg ik het gevoel dat dat misschien toch wel bij mij paste. Na het bezoeken van een open dag ben ik er dan toch mee begonnen.” Tijdens haar opleiding begon Femke met een bijbaan als flex-medewerker bij Driezorg. “Een vriendin van mij was werkzaam bij Driezorg en tipte mij, toen heb ik hier gesolliciteerd.”

Een werkdag als wijkverpleegkundige is elke dag anders, vertelt ze. “Je weet ’s ochtends niet hoe je dag er uit ziet, dat maakt het juist heel leuk. Het werk is heel divers.”  Wat de ouderenzorg vooral leuk maakt is volgens Femke dat het veel meer uitdaging biedt dan mensen denken. “Door de ontwikkelingen in de zorg zie je dat mensen steeds langer thuis blijven wonen, dat maakt dat er steeds meer wordt gevraagd van wijkverpleegkundigen. Je hebt heel veel verantwoordelijkheid.” Ook het sociale aspect in de ouderenzorg spreekt haar erg aan. “Ik wilde eerst graag de psychiatrie in, vooral vanwege de gespreksvoering. Maar toen ik hier in de flex werkte merkte ik dat gespreksvoering hier ook een heel groot deel is van de zorg.”

“Als een cliënt onverwacht heel erg ziek wordt dan moet er veel gebeuren en ben jij degene die als een spin in het web fungeert. Dat is iets waar ik heel veel energie uithaal, het oppakken van zulke onverwachte dingen.” Tegen mensen die nog twijfelen om de zorg in te gaan zegt ze “Er speelt zoveel meer in de ouderenzorg dan alleen het aspect van verzorgen van ouderen. Het is veel complexer en volop in ontwikkeling, dat maakt het heel leuk!”

 

 

« naar overzicht