volg ons

Verhalen van medewerkers

Francien van Ginkel, vrijwilliger Rivierenhof

"Het leukste van het vrijwilligerswerk is het contact met de bewoners en de andere vrijwilligers. Het is gezellig, en je krijgt waardering voor je inzet"

Francien van Ginkel, vrijwilliger Rivierenhof

Francien van Ginkel is vrijwilligster bij Rivierenhof en al jarenlang betrokken bij Driezorg. Ze startte na een oproep in de ‘Vrouw en Kerk’ groep van de Sionskerk, zo’n twintig jaar geleden.

Vrijwilligerswerk
‘Ik begon met het koffie schenken in de toen nog kleine Rivierenhof, voor de verbouwing. Het vrijwilligerswerk kwam voor mij op het juiste moment, omdat ik mijn invalwerk als kleuterleidster op school niet meer kon doen zoals ik dat graag wilde.’ Inmiddels heeft Francien al allerlei vrijwilligerstaken gedaan binnen Driezorg, waarbij zij onder andere lange tijd vaste restaurant- en bardienst had. Maar nu is zij flexibel inzetbaar en helpt daardoor eigenlijk nog meer mee: ‘Herma weet mij wel te vinden! Ik ben naast mijn vrijwilligerswerk bij Driezorg ook nog vrijwilligster in de kerk en scheidsrechter bij de volleybal. Ik heb dus genoeg te doen!’

Waardering
‘Het leukste van het vrijwilligerswerk is het contact met de bewoners en de andere vrijwilligers. Het is gezellig, en je krijgt waardering voor in je inzet. Zowel vanuit de bewoners zelf, maar ook vanuit de organisatie. Ik vind het belangrijk om snel de namen te weten van nieuwe bewoners, zo voelen ze zich welkom.’ En nieuwe bewoners zijn verrast Francien hen snel aan weet te spreken met hun naam. Vanuit de organisatie is er waardering voor de vrijwilligers door bijvoorbeeld het jaarlijkse etentje. ‘Dat is een mooi ontmoetingsmoment, en gezellig met elkaar,’ vindt ze.

Francien is van plan het vrijwilligerswerk nog wel een poos te blijven doen en hoopt met haar nog vele andere vrijwilligers! ‘Het is een aardige klus voor Herma Slijkhuis (coördinator vrijwilligers) om alles te plannen, ook wanneer vrijwilligers niet kunnen of vertrekken. En er worden veel activiteiten georganiseerd, dus dan zijn veel vrijwilligers ook van belang.’

 

« naar overzicht