volg ons

Verhalen van medewerkers

Jannie Heun, Vrijwilliger Rivierenhof

"Rivierenhof is een soort van tweede thuis voor mij, als ik moet verhuizen zou ik alleen hier heen willen."

Jannie Heun, Vrijwilliger Rivierenhof

Jannie is 80 jaar en al langer dan 35 jaar vrijwilliger bij Driezorg! Ze schenkt koffie en thee in het Grand Café van Rivierenhof. Onlangs werd ze terecht samen met 6 andere vrijwilligers in het zonnetje gezet, omdat ze al meer dan 30 jaar vrijwilligerswerk doet.  “Ik ben in 1971 in Zwolle komen wonen met mijn man. Vanuit de kerk ben ik terecht gekomen bij Rivierenhof. Wij woonden in de Aalanden en hoorden dat ze vrijwilligers nodig hadden. Dat ben ik toen gaan doen, naast mijn werk als lerares op een basisschool.” En dat vrijwilligerswerk doet ze nog steeds. “Ik ben er zo ingegroeid en nooit meer weggegaan. Ik ken Rivierenhof nog van heel vroeger, dus het is wel een speciale plek voor mij.” Jannie woont nog zelfstandig, maar mocht het zover komen dan wil ze ook nergens anders heen. “Rivierenhof is een soort van tweede thuis voor mij, als ik moet verhuizen zou ik alleen hier heen willen.”

Het vrijwilligerswerk doet Jannie nog altijd met plezier. “Eigenlijk werk ik op oproepbasis, maar ik ben er wel elke week. Herma Slijkhuis – coördinator vrijwilligers – belt me vaak op maandag en dan plannen we mijn uren in voor de week. De sfeer onder de vrijwilligers is heel goed. Omdat ik geen vaste dagen heb, werk ik altijd weer met iemand anders. Het is altijd gezellig.”

Het leukste aan het werk vindt Jannie de mensen. “De omgang met de mensen is echt waar je het voor doet. Ik probeer bewoners, behalve het serveren van koffie en thee, ook met kleine praktische dingen te helpen. Ik ben wat dat betreft niet bang om mijn handen vuil te maken. Maar ik doe natuurlijk geen dingen die ik niet mag doen, dat laat ik aan de zorg over!”, lacht ze. “Je bouwt een band op met de bewoners, je leert ze kennen na zoveel jaar.” En de bewoners kunnen nog lang van haar genieten, want Jannie heeft nog geen intentie om te stoppen met het vrijwilligerswerk en daar is Driezorg heel blij mee.

« naar overzicht