volg ons

Verhalen van medewerkers

Kardi Logt, vrijwilliger Fermate

"Het zit écht in de kleine dingen"

Kardi Logt, vrijwilliger Fermate

Vrijwilliger bij Driezorg
Een goedlachse, vriendelijke man. Dat typeert Kardi Logt. Ik ontmoet hem bij Driezorg- locatie Fermate in het Grand Café. De plek waar hij als vrijwilliger vaak te vinden is. 

Na zijn ontslag als assemblage medewerker kwam Kardi eerst in de WW en vervolgens in de bijstand terecht. “Het werd duidelijk dat ik moeilijk uit de bijstand kon komen. Ook gezien mijn leeftijd.” Reden voor Kardi om zich aan te melden bij de Vrijwilligerscentrale. Daar krijgt hij een telefoonnummer van een horeca onderneming. Na herhaaldelijke pogingen nemen zij nooit de telefoon op. Een gelukje voor Driezorg, zo blijkt. “Bij Driezorg had ik een afspraak met Herma, de vrijwilligerscoördinator. Zij vroeg mij wat ik precies zocht en bracht mij in contact met de welzijnsmedewerker van de Fermate.” Kardi werd spelbegeleider en bracht koffie en thee rond. Dat beviel zo goed dat Kardi vroeg om meer uren. “Ik had tijd genoeg. Ook in het weekend. Dus waarom niet!” Die vraag was niet aan dovemans oren gericht en daarom is Kardi op drukke dagen dinsdag, donderdag, vrijdag en één keer per 14 dagen op zaterdag en zondag als vrijwilliger  in de weer bij Driezorg.

Waardering
Ondanks zijn drukke schema zegt Kardi zelden nee. “Structuur is voor mij heel belangrijk, daarom zeg ik bijna altijd ja.” Ook de gezelligheid die het met zich mee brengt is een grote drijfveer voor Kardi. “Het is altijd gezellig en als ik tijd heb, ga ik bij de bewoners zitten voor een praatje. Dit wordt erg gewaardeerd.” Die waardering blijkt uit een complimentje hier en daar of iets lekkers. “Een dame geeft mij vaak lekkere Turkse hapjes en met een meneer die ik wel vaker help, eet ik wel eens een visje.”

Behulpzaam
Kardi helpt graag en heeft oog voor mensen die hulp nodig hebben. “Een mevrouw die hier woont, heeft haar man recent verloren en weet niet goed hoe ze nu haar dag moet vullen. Haar kinderen wonen ver weg en ze heeft geen hobby’s. Dat trek ik mij aan. Ik drink koffie met haar, ga met haar wandelen bij het Engelse werk en we hebben al een afspraak staan om te Patiencen. Leuk toch!”

Tips
De vraag of hij anderen zou aanraden ook vrijwilligerswerk te doen, wordt beantwoord met een wedervraag. “Waarom zou je het niet doen als je tijd over hebt?” Tips heeft hij wel voor vrijwilligers. “Wees vooral open. Maak contact met de bewoners. Een hand op iemands schouder, een kopje koffie. Het zit écht in de kleine dingen.” 

Bij het maken van een foto blijkt hoezeer bewoners zich op hun gemak voelen bij Kardi. "Mevrouw de fotograaf, u hoeft niet te vragen of Kardi wil gaan lachen hoor, want dat doet ie altijd!"

 

« naar overzicht