volg ons

Verhalen van medewerkers

Lydia Jongkamp - Verzorgende IG

"Als klein meisje wilde ik al de verpleging in"

Lydia Jongkamp - Verzorgende IG

Een indrukwekkend CV heeft Lydia in al haar 65 jonge jaren opgebouwd. Zo werkte ze als verpleegkundige in het ziekenhuis, maar ook in de terminale zorg. “Als klein meisje wilde ik al de verpleging in”, vertelt ze. Een keuze die ze nu zo weer zou maken. “Mensen helpen, dáár ligt mijn passie”!

Lydia werkt nog maar kort bij Driezorg en was verbaasd dat ze werd aangenomen. “Ik ben al zo vaak afgewezen vanwege mijn leeftijd, niet mijn CV”. Ze is blij dat ze nu echt op haar kwaliteiten is beoordeeld. Het werken met ouderen gaat haar goed af. “Omdat ik ook wat ouder ben, kan ik mij goed inleven in de cliënt”. Haar motto is: “Behandel een ander zoals je zelf ook behandelt wilt worden”. Ook duidelijk zijn is heel belangrijk. “Spreek gewoon heldere taal. Maakt het niet te moeilijk.

Het verschil met vroeger en nu werken in de zorg is voor Lydia niet moeilijk aan te geven. “Tegenwoordig moet je heel veel administreren. Dat was vroeger niet zo. Toen ging alles zonder computers en uit het hoofd”. Een ander verschil is de relatie met artsen. “Zij zijn nu veel makkelijker aanspreekbaar en worden niet meer zo op een voetstuk geplaatst. Dat is fijn want je hebt elkaar immers nodig wil je goede zorg aan de cliënt leveren”.

Het werken bij Driezorg bevalt haar prima. Ze heeft een klein contract. Een voordeel vindt ze. “Ik ben wat ouder, flexibel, maar ik wil ook niet teveel werken”. Ook de sfeer in het team is goed. “Ik heb leuke collega’s en managers zijn toegankelijk. Heel belangrijk voor een prettige werkomgeving”. Lydia is duidelijk geen type om stil te zitten na haar pensioen. “Als het kan, werk ik gewoon door. Ik wil me nuttig voelen. Ja, ik heb het helemaal gevonden bij Driezorg en dat mag iedereen best weten”!

« naar overzicht