volg ons

Verhalen van medewerkers

Marieke Mensink, verzorgende IG

"Bejegening draagt bij aan thuisgevoel"

Marieke Mensink, verzorgende IG

“Vertrouwen, ruimte voor kritiek en plezier”, de belangrijkste voorwaarden voor een goed werkend team, aldus Marieke Leusink-Mensink, 26 jaar en Verzorgende IG bij Driezorg. Enthousiast vertelt zij over haar werk op de 1e etage van locatie Rivierenhof op de afdeling ‘Thorbecke gracht’. “Je merkt echt dat je collega’s het allemaal goed willen doen en er heerst een goede sfeer”.

Bij toeval belandde ze in de ouderenzorg. Iets dat goed bij haar blijkt te passen. “Ik heb veel geduld en dat komt goed van pas bij mijn werk”. Dat het soms hard werken is, bevestigt Marieke. “Dan ben je met veel dingen tegelijk bezig. Gaat bijvoorbeeld ‘s avonds je pieper, dan kun je niet overal tegelijk zijn. Dat is lastig, omdat je iedereen zo snel mogelijk wilt helpen”. 

Het werken met ouderen geeft voldoening, aldus Marieke. “De meesten zijn zo dankbaar en uiten dit ook”. Driezorg wil dat bewoners zich thuis voelen. De bejegening draagt hier volgens Marieke aan bij. “Als jij binnenkomt en je gaat gelijk je handeling verrichten, dan komt dat heel anders over dan dat je eerst even de tijd neemt de bewoner hartelijk te begroeten”. Ouder worden is niet altijd makkelijk. “Ik merk dat aan onze bewoners. Zij vinden het moeilijker hun gevoel onder woorden te brengen. Het is goed dit te beseffen, hier aandacht voor te hebben en hen hierin te ondersteunen waar mogelijk”. 

Blij is Marieke met de vrijwilligers. “Zij schenken bijvoorbeeld koffie voor bewoners. Zo kunnen wij die tijd weer aan de zorg besteden”. Alle zorgcollega’s zijn 1e contactpersoon van enkele bewoners. Ook Marieke. “Dit houdt in dat ik het zorgdossier bijhoud en het eerste aanspreekpunt ben voor familie of mantelzorgers als het gaat om de zorg voor hun dierbare. Zij zijn vaak erg betrokken en dat is fijn”.

Het zorgteam waar Marieke deel van uitmaakt komt structureel bij elkaar om zaken door te spreken. “In het team vullen we elkaar aan. Er heerst een goede sfeer en er is vertrouwen”. Dat motiveert, zo stelt Marieke. Binnen het team vervullen de Verpleegkundigen een coachende rol. “Dat werkt erg prettig”. Regelmatig zijn er nieuwe leerlingen die aanschuiven bij het teamoverleg om zich voor te stellen. “Zij worden goed opgenomen in het team en ingewerkt, waarbij duidelijk wordt gemaakt dat vragen stellen altijd mag en dat we elkaar helpen waar nodig”.

In het team zitten collega’ s met diverse kwaliteiten. “Als je wilt, kun je deze ook bij Driezorg inzetten door deel te nemen aan diverse commissies”. Er is ook ruimte voor studies. “Zo word je jaarlijks bijgeschoold in medicijnen, wondverzorging en methodisch werken via E-learning”. Flexibele planning is aanwezig. “Een deel staat vast, maar er is ruimte om ook zelf extra uren in te vullen. In overleg, kan veel”.  Gebroken diensten zijn er eigenlijk niet. “Dat is wel fijn, want ik woon bewust niet waar ik werk en het is lastig zomaar even terug naar huis te gaan om vervolgens een paar uur later weer te gaan werken”.  Op de vraag of zij werken bij Driezorg zou aanbevelen, antwoord Marieke stellig. “Jazeker, wees welkom! Driezorg is altijd op zoek naar Verzorgenden IG’ ers en Verpleegkundigen”. 

« naar overzicht