volg ons

Verhalen van medewerkers

Mariska Aldewereld, Verzorgende IG

"Werken met de handen op de rug"

Mariska Aldewereld, Verzorgende IG

Een felicitatie is zeker op zijn plaats. Mariska Aldewereld heeft haar opleiding Verzorgende Individuele Gezondheidszorg (VIG) succesvol via Driezorg afgerond. “Ik ben zo blij dat ik deze kans van Driezorg gekregen heb”. Voorheen werkte ze acht jaar bij een andere ouderenzorginstelling op de verpleegafdeling als Helpende. Bij een reorganisatie besloot zij zelf het heft in eigen handen te nemen en actief op zoek te gaan naar een andere werkgever. “Ik heb gewoon een paar zorginstellingen afgebeld en bij Driezorg mocht ik direct op gesprek komen”. Het klikte en Mariska kreeg de mogelijkheid haar VIG opleiding, die zij eerder noodgedwongen stil moest leggen, weer op te pakken via Driezorg. Hier werd een jaar voor uitgetrokken.  “Ik had natuurlijk al de nodige praktijkervaring en heb het binnen een half jaar gehaald”. Een mooie prestatie van Mariska!

Als eindopdracht koos zij valpreventie. “Ik zie in de praktijk dat bij sommige cliënten hun huis veel te vol staat en dat is niet goed voor hun eigen veiligheid en dat van de zorgverlener”. Natuurlijk heeft de cliënt regie in de eigen woning, maar volgens Mariska is dit geen vrijbrief. “Het is ook vaak een stukje bewustwording. Vaak overzien cliënten de gevolgen niet”. Mariska ziet het als haar taak cliënten hierin te adviseren. Het resultaat van haar opdracht is dat met Mariska’s hulp protocollen over valpreventie binnen Driezorg aangepast worden. “Ik heb ook ideeën over bijvoorbeeld een bijeenkomst voor cliënten en wat zij kunnen doen aan valpreventie”.

Momenteel werkt Mariska op Driezorg locatie Arcadia. Dit is een extramurale locatie waar cliënten extramuraal wonen. “Ik ga bij de cliënten thuis langs om hen te ondersteunen”. Mariska is er een voorstander van dat ouderen zo lang mogelijk thuis blijven wonen. “De cliënten laat ik zoveel mogelijk zelf doen. In de thuiszorg werk je zoveel mogelijk met de handen op de rug. Je grijpt pas in als het echt nodig is”. Het werk bevalt Mariska goed. “Alleen de administratieve rompslomp is wat minder. Echt alles moet geregistreerd worden

 

« naar overzicht