volg ons

Verhalen van medewerkers

Meneer en mevrouw De Bordes, vrijwilligers in de Rivierenhof

"Fijn om samen vrijwilliger te zijn!"

Meneer en mevrouw De Bordes, vrijwilligers in de Rivierenhof

Meneer en mevrouw De Bordes zijn ervaren vrijwilligers: jarenlang hebben zij beide, afzonderlijk van elkaar, vrijwilligerswerk gedaan. Totdat zij graag op een andere manier hun vrijwilligershart wilden inzetten: samen, en voor de oudere medemens. Via de bovenbuurvrouw die al vrijwilligerswerk deed voor Driezorg, zijn meneer en mevrouw de Bordes 1,5 jaar geleden in contact gekomen met Driezorg. En dat startte gelijk positief: “Herma Slijkhuis (vrijwilligerscoördinator) heeft met ons meegedacht welke activiteiten we samen kunnen doen voor Driezorg.” Het echtpaar staat nu om de week een ochtend achter de bar bij de Rivierenhof en zorgen ze voor een goede kop koffie voor de aanwezige gasten.

Vriendelijkheid

“Zo’n koffiemoment is van belang, het is een moment van vriendelijkheid en even een praatje maken.” Meneer en mevrouw De Bordes gaan bij de gasten langs, vragen wat zij willen drinken en brengen ten slotte de koffie keurig op een dienblad met lekkere koekjes. “We brengen ze een lekker kopje koffie, met plezier en aandacht. Mensen zijn erg enthousiast, het is fijn om te doen.” De samenwerking met Herma vinden ze ook fijn. “Het is prettig dat Herma met ons heeft meegedacht welk vrijwilligerswerk bij ons past. We wilden graag samen vrijwilligerswerk doen en, voor de gezondheid en leeftijd, niet te zwaar werk.” Ook het contact met de Coördinator welbevinden, Monique Timmer is goed: “Zij en Herma gaan er echt voor, ze pakken het goed op en staan echt voor de vrijwilligers en het werk dat zij doen.”


Waardering

Vanuit de bewoners en vanuit Driezorg ervaren meneer en mevrouw De Bordes veel waardering. En dat werkt andersom precies zo. “Ik heb de indruk dat de bewoners die ik ontmoet tijdens de koffie, gegeven de omstandigheden, gelukkig zijn. En dat het ze goed doet om elkaar te ontmoeten.” vertelt mevrouw De Bordes. Vanuit de organisatie wordt er met kerst aan de vrijwilligers gedacht door een kerstcadeautje. “Een attent cadeau”, vindt meneer de Bordes. Ook het jaarlijkse verjaardagskaartje wordt enorm gewaardeerd: het is een klein gebaar, maar wordt met veel plezier ontvangen. Dit alles maakt het vrijwilligerswerk leuk en nuttig om te doen voor meneer en mevrouw Bordes, ze voelen zich verbonden met de bewoners van Rivierenhof. Want zelfs als ze eigenlijk op vakantie zijn op de veluwe, ook dan komen zij terug om met de bewoners koffie te drinken!

« naar overzicht