volg ons

Verhalen van medewerkers

Saskia Westerhof - Lekker fietsen dankzij het fietsplan

"Ik fiets overal tussendoor!"

Saskia Westerhof - Lekker fietsen dankzij het fietsplan
Saskia Westerhof, wijkverpleegkundige bij Driezorg locatie Berkumstede heeft sinds kort een nieuwe fiets, gekocht via het fietsplan. En daar is zij erg enthousiast over, zowel over de fiets als het fietsplan!
Fiets uitzoeken
Saskia had al langere tijd een nieuwe fiets nodig. ‘Mijn fiets trapte enorm zwaar en mijn remmen deden het niet goed.’ Daardoor was het fietsen naar andere Driezorg locaties geen pretje. Tijdens het nadenken over een nieuwe fiets, herinnert Saskia zich het fietsplan. Ze zocht informatie over het fietsplan en P&O gaf haar de benodigde formulieren. ‘Het regelen van de fiets is erg makkelijk’, vindt Saskia. ‘Met het formulier ga je naar een erkende fietsenmaker en daar kun je voor maximaal €749,- een fiets uitzoeken. Je bepaalt dus zelf welke fietsenmaker en welke fiets.’ Zo wil Saskia echt geen elektrische fiets: ‘als ik dan toch fiets, dan graag zo effectief mogelijk. Eigenlijk is het mijn ‘work-out’.’ De keuze is gevallen op een lichte sportieve fiets, waardoor Saskia even snel als met de auto op andere locaties is: ‘ik fiets overal tussendoor.’
 
Nieuwe fiets voor lagere kosten
De fietsenmaker stuurt de rekeningen digitaal door. Als medewerker hoef je de fiets niet voor te schieten zolang je onder/op het maximale bedrag zit. Het wordt dan direct verrekend in bijvoorbeeld het salaris, vakantiegeld of overuren. Saskia betaalt elke maand een deel van de fiets, voor 3 jaar lang. ‘Zo merk ik in mijn financiën nauwelijks dat ik een fiets heb gekocht. Ik heb het bruto-netto voordeel, en het is verspreid over 36 maanden’. En ondertussen fietst Saskia wel op een splinternieuwe fiets!
In gesprek over de fiets
De fiets gebruikt ze van huis naar het werk, maar ook voor vergadering op andere locaties. Ook praat ze er met collega’s en bewoners over, vanuit het enthousiasme over de regeling. ‘Eigenlijk geef je voor bewoners ook het goede voorbeeld. Je maakt een praatje over fietsen, en zo stimuleer je ondertussen mensen ook om bijvoorbeeld weer op de hometrainer te stappen’.
 

« naar overzicht