volg ons

Verhalen van medewerkers

Wout Dingenouts - Vrijwilliger Rivierenhof

"De glimlach van de bewoners, daar doe ik het voor"

Wout Dingenouts - Vrijwilliger Rivierenhof

Wout Dingenouts is vrijwilliger in het restaurant van Rivierenhof. In het dagelijks leven is hij directeur bij een bedrijf dat studiereizen organiseert voor ondernemers, maar door de coronacrisis kon hij dit tijdelijk helaas niet meer doen. Hierdoor had hij ineens tijd over, die hij graag goed wilde besteden. Wout fietst vrijwel elke dag langs Rivierenhof, hij vertelt: “Op een gegeven moment dacht ik: laat ik eens informeren of ik hier iets kan betekenen, misschien kunnen ze mijn hulp wel gebruiken. En zo ben ik hier terecht gekomen.” 

Met mensen werken is voor Wout altijd al een drijfveer geweest.  “Ik heb nu best veel tijd over en vind het heel waardevol om met mensen te werken, het leek mij dus erg leuk om hier met de bewoners gezellig een praatje te kunnen maken en te kunnen helpen waar nodig.” Zijn taak als vrijwilliger bevalt hem dan ook erg goed. Wout vertelt: “Het is hartstikke fijn om met de bewoners te zijn en gewoon lekker met ze te kunnen kletsen, dat vind ik fantastisch.” Vooral nu in tijden van corona is de hulp van Wout zo fijn. “Ik vind het voor de bewoners vooral heel vervelend. Ik merk dat zij snakken naar meer contact, zoals voor de coronacrisis. Daarom probeer ik tijdens mijn werk echt de tijd voor ze te nemen. Je ziet dat ze genieten van de aandacht.” 

Wout helpt in het restaurant met taken zoals het klaarzetten van het eten, serveren en op- en afruimen. Maar voor hem gaat het verder dan dat. “Veel van de bewoners zitten de hele dag alleen, dan is het natuurlijk erg fijn als je gewoon even met iemand een praatje of wat grapjes kunt maken tijdens het eten, ik hoop dat ik die persoon voor ze kan zijn.” Volgens Wout hoort het maken van een grapje of een praatje en het doorbreken van de sleur van de dag ook bij zijn taak als vrijwilliger. “Ik werk natuurlijk in het restaurant, maar het eten is eigenlijk bijzaak. De lach, het praatje en de grapjes, dat is wat mijn werk compleet maakt en voor veel mensen ook het belangrijkste is.” 

 

« naar overzicht