volg ons

Verhalen van cliënten

meneer en mevrouw Blom, Westenhage

"We wonen hier heerlijk"

meneer en mevrouw Blom, Westenhage

Iets meer dan een jaar wonen meneer en mevrouw Blom (76 en 75 jaar) in hun ruime, lichte hoekappartement in Westenhage. Zij huren van Woonzorg Nederland en hebben een bijbehorende Zorg Service Overeenkomst met Driezorg. “We wonen hier heerlijk”, vertelt mevrouw. “Doordat ik een lichamelijke beperking heb, werd aangepast wonen noodzakelijk”, vult meneer aan.  Wel wilde het echtpaar in Westenholte blijven wonen. “Hier hebben we ons sociale leven. We wonen er al 53 jaar!” Het kleinschalige spreekt hen beiden aan. “Een keer een kort praatje bij de bakker of even bijpraten met een kennis, daar genieten wij van.” De nabijheid van faciliteiten is ook een groot voordeel. “De huisarts, apotheek en fysiotherapie zijn op een steenworp afstand en dat is erg handig.”

Ondanks de twee balkonnen die het appartement rijk is, mist meneer wel eens de tuin. “Dan zie ik op TV die prachtige tuinen, maar ik weet dat dat gewoon niet meer kan. Ik moet het doen met de bloempotten op het balkon”, lacht hij. Samen genieten ze wel van al het groen op en rond de locatie. Dat wordt altijd keurig onderhouden, volgens mevrouw Blom.

Aan activiteiten op de locatie nemen mevrouw en meneer weinig deel. “Dat komt ook omdat we nog met ons tweeën zijn”, menen zij. “Maar er is genoeg te doen hoor. We gaan vaak wel één keer per maand naar de maandborrel en eten mee met de kookactiviteit.”

Bewoners van Westenhage wonen weliswaar zelfstandig, maar desgewenst is zorg voorhanden. “Wij hebben bijvoorbeeld een alarmeringssysteem, waardoor we bij noodsituaties kunnen alarmeren. Als mijn man bijvoorbeeld valt, kunnen we die knop gebruiken. Dat geeft wel een gerust gevoel.” Wanneer er iets aan de woning gerepareerd moet worden, bellen meneer en mevrouw Blom Woonzorg Nederland. “Ook daar ben ik erg tevreden over. Je krijgt gauw contact en wordt vlot geholpen.”

Er zijn weinig nadelen aan wonen in Westenhage, meent het stel. “Ja, het was wel wennen aan minder bergruimte, maar dat is logisch als je voorheen een eengezinswoning gewend bent.” Lachend kijken ze elkaar aan. “Al met al wonen we naar voller tevredenheid in Westenhage”, besluit mevrouw Blom. “Ja”, beaamt meneer Blom. “Dat is zeker zo.”  

 

 

« naar overzicht