volg ons

Verhalen van cliënten

Activiteiten bij Driezorg weer opgestart

"“Nu heb ik weer dagelijks contact en dat doet een mens goed!”"

Activiteiten bij Driezorg weer opgestart

Driezorg-locatie Westenhage telt ruim 70 zelfstandige senioren-woningen. Het laatste halfjaar was het hier heel erg stil waarbij de uitdrukking ‘achter de Geraniums’ zitten bijna voelbaar was. Het was voor velen een eenzame periode. Zeker voor hen die niet meer goed ter been zijn. Gelukkig kwam hier in juni weer verandering in. De deuren van het restaurant mogen weer open! Elke morgen om 10.00 uur is er weer gelegenheid om koffie te drinken. Uiteraard nog met gepaste afstand. Veel bewoners keken er reikhalzend naar uit. Ook de activiteiten in de middag zijn weer beginnen. Hoe gaat het opstarten? Hoe is dit voor bewoners? Een rondje langs de deelnemers aan activiteiten op locatie Westenhage.

Ria, 87 jaar “Ik voelde mij erg eenzaam de laatste maanden. Omdat mijn man overleden is, werd dit extra voelbaar. Daarom is het voor mij heel fijn dat ik weer naar beneden kan om koffie te drinken. Ik ben geen prater en loop niet zo snel naar een ander toe. Ik vond de tijd dat we binnen moesten zitten verschrikkelijk. Nu heb ik weer dagelijks contact met andere bewoners en dat doet een mens goed. Eindelijk mag ik weer op maandag naar het Mandala kleuren en dinsdag naar handwerken. Ik brei wel niet, maar ga voor de gezelligheid. Woensdagmiddag ga ik voor het eerst sjoelen dat vind ik een erg leuk spel. Verder kijk ik er weer naar uit dat Hans en Grietje komen koken en als op zaterdag het patatje weer mogelijk is. En niet te vergeten de Bingo maandelijks.”

Mien, 91 jaar “Mijn dagen duurden vreselijk lang en alleen is ook maar alleen. Gelukkig kan ik nu weer dagelijks naar de koffie en als het kan alle middag-activiteiten. Op woensdag mag ik graag naar de soos gaan voor een potje rummikub. Ik kijk ook heel erg uit naar de bingo en op zaterdag patat-dag.”

Alie, 85 jaar “Ik vond dat opgesloten zijn helemaal niets, dat was niet zo denderend. Vind het heel erg leuk om weer naar beneden te kunnen voor koffie en activiteiten. Handwerken op dinsdag vind ik ook mooi en daarnaast de spelletjes middag. Maar ik hoop wel dat er weer meer mensen komen.”

Mieke, 91 jaar (woont in de wijk) “We zijn vele maanden niet naar Westenhage geweest en ben heel erg blij dat ik er weer naar toe kan gaan. Ik miste de contacten met de mensen erg. Ik ga altijd op maandag kleuren en op dinsdag naar de handwerkmiddag, waar ik geleerd heb via YouTube een dekentje te haken. Woensdag met een clubje sjoelen en zo heb ik weer een fijne dag-invulling. Straks ga ik ook weer naar de bingo toe.

Annie, 88 jaar “Er is weer afleiding en boven zit je ook maar alleen. De sfeer is nog niet zo zoals het geweest is maar dat komt door de 1,5 meter afstand. Woensdag komt Marion Mode en dat is ook weer iets waar je naar uitkijkt, eindelijk weer eens kleding uitzoeken. Ik heb gelukkig de kinderen in de buurt wonen en daardoor heb ik wat meer afleiding als andere bewoners. Maar ik ben blij dat ik weer alle dagen naar beneden kan koffie drinken. Verder moeten we het nemen zoals het is, we zitten hier als bewoners allemaal in hetzelfde schuitje. Het is wel zo dat als je 88 bent en hebt heel lang geen leuke dingen kunnen doen dat is heel anders dan dat je 40 bent. Dan heb je nog een leven voor je en nu mis je een groot deel van je leven. Maar ik probeer er niet zo veel meer aan te denken. Ik geniet weer dagelijks van de koffie en de contacten.

Klaverjasclub
Ook de Klaverjasclub is weer gestart. De aanwezige mannen hebben tijdens het Klaverjassen geen tijd voor een praatje. Het Klaverjassen vraagt alle aandacht. Maar wat hebben ze er naar uitgekeken om dit spel weer op te kunnen pakken.

« naar overzicht