volg ons

Verhalen van cliënten

Drieluik deel 3, Jacqueline Jansen

"Aandacht voor elkaar, daar gaat het om"

Drieluik deel 3, Jacqueline Jansen

“Vanuit het Ziekenhuis kwam mijn vader (85) bij Driezorg locatie Berkumstede terecht,” vertelt Jacqueline Jansen. “Vanaf dag één voelde dit goed. Hij is heel tevreden en vrolijk.” Het personeel vindt Jacqueline goed. “Ze zijn super lief en staan open voor feedback.” Haar vader wordt echt betrokken. “Hij heeft echt iedere dag een vast loopje naar de gezamenlijke huiskamer.” Ze ziet dat deze in positieve zin verbeterd is. “Het is huiselijker geworden met een inrichting van vroeger die bewoners zich nog goed herinneren.”


Positieve dingen

Ook Jacqueline vindt de gezamenlijke huiskamer prettig. “Als ik op bezoek ben, neem ik mijn vader altijd mee er naartoe. Het geeft ons ook gespreksstof.” Ze maakt zich graag nuttig. “Stilzitten kan ik niet. Ik ga altijd even koffie zetten, of even samen een potje sjoelen met de aanwezige bewoners.” Ze merkt dat dit erg gewaardeerd wordt door het personeel. “Er gebeuren veel positieve dingen”, merkt ze. Ook in de afwisseling in activiteiten en initiatieven. “Het is niet altijd André Rieu op de televisie, maar ook eens voorlezen of zingen.” Ze is overigens verbaasd wat zingen met bewoners kan doen. “Ik zag plots twee bewoners meezingen die normaal nooit wat zeggen, heel bijzonder.” Ook komen vrijwilligers de haren doen of nagels lakken. Lachend vertelt ze: “Zelfs mijn vaders nagels waren mooi gelakt.” Daar geniet hij van, merkt ze. “Wie houdt anders zijn hand nog even vast? Aandacht voor elkaar, daar gaat het om.”


Kwaliteit van leven

Van de verbouwing heeft ze weinig gemerkt. “Bij mijn weten heeft mijn vader daar geen last van gehad.” Het is goed opgeknapt. “Een mooie kleur op de muur, nieuwe gordijnen.” Het personeel doet veel zelf, ziet ze. “Het zou mooi zijn als ze ook gewoon wat kunnen laten doen.” Over de zorg is zij erg tevreden, benadrukt ze. “Mijn vaders kwaliteit van leven is echt enorm vooruit gegaan.” 

« naar overzicht