volg ons

Verhalen van cliënten

meneer en mevrouw Van Assen, Arcadia

"Na de beroerte van mijn man, werd een aangepaste woning noodzakelijk"

meneer en mevrouw Van Assen, Arcadia

Afgelopen zomer vierden meneer (85) en mevrouw Van Assen (83) hun 60-jarig huwelijksjubileum. Ze delen lief en leed. “Na een beroerte van mijn man werd een aangepaste woning noodzakelijk”, vertelt mevrouw. “We wilden eigenlijk naar De Kievitsbloem, omdat onze 3 dochters in Zwolle Zuid wonen, maar er was een wachtlijst. Bij Arcadia was wel een appartement vrij. Bij bezichtiging viel direct de mooie keuken op. Het leek ons wel wat”. En zo komt het dat zij al 9 jaar naar tevredenheid wonen op de 12e verdieping. “Maar je moet geen hoogtevrees hebben”,  voegt meneer Van Assen er lachend toe.

Mevrouw geeft aan dat het even wennen was. “Maar het werd al gauw vertrouwd. Er zijn genoeg winkels in de buurt en bij Arcadia is van alles te doen”. Mevrouw Van Assen is er druk mee. “Ik doe mee aan handwerken, kaarten maken, klaverjassen, rummikub”. Samen drinken ze elke dag een kopje koffie in de Soos. “Ter viering van ons 60-jarig huwelijk hebben we daar ook gezellig taart gegeten”.

Het echtpaar redt zich met alleen wat huishoudelijke hulp prima. “Ik kook nog gewoon zelf en samen redden we ons goed”, aldus mevrouw. Voor meneer is zijn scootmobiel onmisbaar. “Zonder zou ik veel minder bewegingsvrijheid hebben”.

Thuis is volgens mevrouw een eigen huishouden hebben. “Kijk, er is weliswaar geen schuur of tuin, maar wel een balkon en veel groen in de wijk”. En er is nog meer, vindt ze. “Wonen bij Arcadia is inclusief koffie en thee en er is altijd wat te doen”. De persoonsalarmering geeft mevrouw een veilig gevoel. “Als er bijvoorbeeld iets is met mijn man, druk ik gewoon op een knopje en vraag om hulp”. Voor het echtpaar was de overgang naar de nieuwe situatie van april wennen. “Het is jammer dat er geen receptie meer is, maar we zijn wel blij met de servicecoördinatoren Jennie en Jack,  dat gaat nu heel goed”. 

« naar overzicht