volg ons

Verhalen van cliënten

meneer en mevrouw Verschoor, De Havezate

"Ik ben een geboren houtsnijder, ik houd van hout!"

meneer en mevrouw Verschoor, De Havezate

Meneer en mevrouw Verschoor wonen sinds 10 maanden op Driezorg locatie De Havezate. Bekend in de buurt, of zelfs Zwolle waren ze niet. “Wij hebben jaren in Rotterdam gewoond”,  vertelt meneer Verschoor. “De zus van mijn vrouw woonde hier in De Havezate. We waren op bezoek bij haar en hoorden dat de woning naast haar vrij kwam, toen dachten we, die woning is voor ons bedoeld.” En dat betekende een verhuizing door het land heen. “Het is wel echt wennen hoor, als je bijna je hele leven in Rotterdam hebt gewoond dan ken je het daar op je broekzak. Je hebt daar je contacten en je weet waar je alles kunt vinden. Dat is nu wel even anders, je moet een stad helemaal opnieuw leren kennen.”, vertelt meneer Verschoor.

Zelfstandig wonen
Meneer en mevrouw Verschoor doen alles nog zoveel mogelijk zelfstandig. “We koken zelf nog, zolang dat lukt is het belangrijk om dat nog zelf te doen, licht mevrouw toe. Het is natuurlijk wel fijn om te weten dat er de mogelijkheid is om in het restaurant te eten, mocht dat nodig zijn.” Meneer en mevrouw nemen wel deel aan activiteiten die georganiseerd worden zoals de jeu de boules en koersbal.

Houtsnijder
Meneer Verschoor is een écht vakman op het gebied van houtsnijwerk en dat is te zien zodra je de woning binnenkomt. Overal staan prachtige kasten en andere houten kunstwerken. “Ik ben een geboren houtsnijder, ik houd van hout!” verklaart hij. “Op mijn 15e begon ik met kuipwerk, dat deed ik naast mijn werk in de bouw. Ik had een werkplaats waar ik in mijn vrije tijd bezig was met houtsnijwerk.” Het maken van zo’n stuk kost veel tijd en er is ruimte voor nodig. Dat is een van de redenen waarom meneer ongeveer 13 jaar geleden is gestopt met houtsnijden. “Toen we gingen verhuizen was er geen plek meer voor een werkplaats.” Met trots laten meneer en mevrouw Verschoor een gedeelte van de door meneer gemaakte houtsnijwerken zien. Afgelopen zomer is er ook een klein gedeelte tentoongesteld in de gemeenschappelijke ruimte van De Havezate. “Het is erg leuk als mensen oprechte interesse tonen in het werk van mijn man”, besluit mevrouw Verschoor.

« naar overzicht