volg ons

Verhalen van cliënten

meneer Selhorst, Fermate

"Ik kom op voor de belangen van de ouderen"

meneer Selhorst, Fermate

Zo’n 10 jaar woont meneer Selhorst samen zijn vrouw in een mooi appartement bij Driezorg locatie Fermate in de wijk Holtenbroek, naar tevredenheid zo blijkt. “Ik had het wel graag anders gezien, maar doordat mijn vrouw meer zorg nodig had, leek het ons beter om te verhuizen naar de Fermate waar de zorg dichtbij is”. Meneer Selhorst is geen type om stil te zitten en zijn leeftijd (77), belemmert hem hierin niet. “Ik organiseer al 7 jaar leuke dagtochten en 4 - daagse tochten. De mensen waarderen dit erg. Dit jaar gaan we met 35 personen naar “de Moezel”. Wel veel geregel, geeft meneer aan. “Soms is er een reisgenoot bij die ook medische zorg nodig heeft. Ik moet dan ook een verpleegkundige regelen. Dat is soms best moeilijk”. Naast de tochten die meneer organiseert, is hij ook actief lid van diverse organisaties. Hij somt op: “De Cosbo, de Anbo en voorzitter van de Locale Cliëntenraad van Fermate”. Nee, voor hem geen geraniums om achter te zitten. “Een tijd terug reed ik nog altijd motor, maar kwam ik ten val met een schouderblessure als gevolg. Toen kon ik echt niets, nee dat was geen fijne tijd”.

Meneer Selhorst is naast bewoner dus ook vrijwilliger. “De samenwerking hiervoor met de Servicecoördinatoren van Driezorg, verloopt prima”. Naast de tochten organiseert meneer Selhorst ook de klaverjaswedstrijden op maandag en woensdag en twee keer per maand een bingo. Dit alles in de Fermate. “Gezellig toch”! Meneer zou het jammer vinden als activiteiten verdwenen. “Gelukkig wordt er mede dankzij vrijwilligers veel aangeboden. Zonder activiteiten ligt bij veel bewoners eenzaamheid op de loer”.

In zijn werkzame leven was hij bedrijfsleider/beheerder van een wasserij/stomerij Dellen Wuyts in de Assendorp. Als Pater de familias is hij erg betrokken bij zijn familie. “Door mijn vroege huwelijk heb ik 4 dochters, 9 kleinkinderen en 6 achterkleinkinderen”. Hij geeft aan niet tegen onrecht te kunnen. “Als er onrecht is, zeg ik waar het op staat. Dat doe ik hier ook. Ik kom op voor de belangen van ouderen. Dát vind ik belangrijk”.

Lees hier het reisverslag van een trip door het Moezel gebied. 

« naar overzicht