volg ons

Verhalen van cliënten

mevrouw Spanhak, bewoner Westenhage

"Ik hoef niets, alles mag"

mevrouw Spanhak, bewoner Westenhage

Zelfstandig en actief, dat typeert mevrouw Spanhak.

 “Ik ben altijd bezig. Thuis of samen met anderen. Ik vind het belangrijk actief te zijn”. Mevrouw Spanhak is 70 jaar en woont sinds 2014 in een woning in Westenhage. Ze is een trouwe deelneemster aan activiteiten en bezigheden, maar kan ook genieten van thuis haar eigen ding doen. ”Daar heb ik nu de tijd voor. Ik hoef niets, alles mag”.

De keuze voor Westenhage was snel gemaakt: “Ik woon al een lange tijd in Westenholte en was dus al bekend met de buurt en Westenhage zelf. Ik moet alles met de scootmobiel doen, daarom is het fijn dat veel voorzieningen dichtbij zijn.” Over de woning is mevrouw erg tevreden: “Ik heb een ruim appartement met een balkon. De ruimtes zijn toegankelijk voor mijn rollator, geen drempels en er zijn ruime doorgangen. Voor bezoek in een rolstoel is dit ook geen probleem!” Het onderhoud aan de appartementen via de bewonersconsulenten wordt prima geregeld volgens mevrouw, “een tijdje geleden zat er een scheur in mijn stucwerk, de bewonersconsulent keek met me mee en het was binnen een week verholpen!”

“Het gevoel van thuis zijn is voor mij dat ik mijn zelfstandigheid nog heb. Ik kan doen wat ik leuk vind, wanneer ik er zin in heb. Dat is wel makkelijker omdat er hier van alles is. Je hoeft maar in de lift naar beneden te stappen en je bent er.” Mevrouw maakt sinds korte tijd ook gebruik van de zorg, ”fijn dat dat kan van het team dat hier rondloopt, dat is nooit moeilijk gegaan.”

“De afgelopen maanden zijn soms wel even wennen geweest,” vervolgt ze, “net als de andere bewoners. Maar, ik merk steeds meer dat de activiteiten weer aantrekken. Daar ben ik heel blij mee en probeer dan ook andere bewoners mee te krijgen om hieraan deel te nemen. Het is belangrijk om bezig te blijven, dan blijf je ook positiever in het leven.”

De service coördinatoren zijn er op de locaties om praktische vragen te beantwoorden en te ondersteunen waar nodig. “Het is goed dat er altijd iemand aanwezig is om zo nu en dan even je ei kwijt te kunnen, of om even te overleggen met een bekend gezicht”, vindt mevrouw Spanhak.

“Al met al ben ik hartstikke tevreden over het wonen in Westenhage,” sluit ze af, “ik zou het andere zoekenden dan ook aanbevelen om hier te komen wonen.”

« naar overzicht