volg ons

Verhalen van cliënten

mevrouw van Raalte-Kappers, De Kievitsbloem

"Ik probeer de moed erin te houden"

mevrouw van Raalte-Kappers, De Kievitsbloem

Zes jaar geleden nam mevrouw van Raalte-Kappers (86) haar intrek in een kamer op De Kievitsbloem. Zij werd hierbij geholpen door het Leger des Heils. Hulp waar ze erg blij mee was. “Iedere maand komt er nog bezoek vanuit het Leger des Heils, daar ben ik erg blij mee”. Momenteel zit mevrouw in een negatieve spiraal. “Ik ben ernstig ziek en mijn buurvrouw, die als een zuster voor me was, is kort geleden overleden”. Mevrouw voelt zich eenzaam en mist gezelligheid. “Ik zou graag wat meer ondernemen, maar mijn gezondheid laat mij in de steek”.

Bij doorvraag blijkt dat mevrouw wel van tijd tot tijd met een klein groepje gezellige dingen doet. “Met Sinterklaas leggen we bijvoorbeeld €5,- in. Dan maken we er een leuke viering van”. Ook spelen ze samen Bingo. “De inleg is dan €2,-. Daar kopen we kleine prijsjes van. Dat is zo gezellig”! Het wordt wel moeilijker om met deze groep af te spreken vertelt ze. “Dan moet die weer naar het ziekenhuis en dan de ander weer. Je wordt toch ouder”.

Mevrouw zoekt graag afleiding. “Je ziet hier toch vaak dezelfde mensen. Daar word je mopperig van, dat is niet goed”. Een voorbeeld van goede afleiding, heeft mevrouw wel. “Laatst waren hier jonge meiden waarmee we creatief gingen werken. Zo leuk!” Ook bezoekt ze graag haar zoon in de binnenstad van Zwolle. “Eigenlijk wil ik in de binnenstad wonen, maar dat is niet realistisch”. Mevrouw van Raalte-Kappers gaat in november nog iets leuks doen, zo deelt ze mede. “Dan ga ik met het Leger des Heils een weekje op vakantie. Daar kijk ik erg naar uit. Ik probeer de moed erin te houden.”

« naar overzicht