volg ons

Verhalen van cliënten

mevrouw van Voorst, De Kievitsbloem

"“Ik vind het hier goed”"

mevrouw van Voorst, De Kievitsbloem

Al bijna 10 jaar woont mevrouw van Voorst (82) op De Kievitsbloem. Destijds kwam ze hier met haar man wonen, die 3 jaar geleden overleed. “We waren bijna 60 jaar getrouwd. Ik heb het er soms nog steeds wel moeilijk mee. Gelukkig heb ik mijn kinderen en kleinkinderen dichtbij wonen”. Mevrouw woonde al een tijd met haar man in de wijk Zwolle-Zuid. “We wilden alleen naar De Kievitsbloem, geen andere locatie,” vertelt ze. “Ik ken de omgeving hier goed en de locatie is super met zo’n winkelcentrum voor de deur. Mijn kinderen wonen hier in de buurt, dus die kunnen ook makkelijk langskomen”.

Mevrouw van Voorst is nog aardig actief wat betreft het deelnemen aan activiteiten. “Ik mag graag meedoen met de bingo of sjoelen. Één keer in de week doe ik ook mee met de gym. ’s Ochtend drink ik ook bijna altijd koffie met de medebewoners en ’s middags eten we samen warm, dat ben ik gaan doen nadat mijn man is overleden. Dat is toch een stuk gezelliger met anderen”. Het zou van mevrouw zelfs allemaal nog wat levendiger mogen, met nog meer activiteiten en ontmoetingsmomenten.

Mevrouw krijgt hulp met aankleden, douchen, medicijnen innemen en schoonmaken. “Af en toe ga ik samen boodschappen doen met een vrijwilliger. Dat heeft de Service Coördinator geregeld voor mij”.  Mevrouw is wel tevreden over het wonen op De Kievitsbloem, “De zorg is goed hoor, en de zusters zijn vriendelijk. Ik kan niet meer zelf wonen dus ik moet wel, ik heb de hulp nodig. Maar ik vind het hier goed”.

« naar overzicht