volg ons

Verhalen van cliënten

Verhuizen naar de Kievitsbloem

"De activiteiten vind ik erg leuk"

Verhuizen naar de Kievitsbloem

Sinds een paar maanden woont mevrouw van der Sligte (71 jaar) in de Kievitsbloem in Zwolle-Zuid. Als nieuwe bewoonster deelt zij haar ervaringen. 

‘In mei 2021 ben ik door de ziekte van Parkinson gevallen in mijn eigen huis. Gelukkig vond mijn zoon mij twee uur later en ben ik via een operatie in het ziekenhuis in Zandhove terecht gekomen. Dat was een tijdelijke oplossing en helaas kon ik niet meer naar huis’. Mevrouws dochter werkt in de zorg en heeft daardoor goed inzicht in de mogelijkheden voor een ander thuis. Dat werd dus Driezorg, locatie Kievitsbloem. 

‘Ik kon kiezen uit drie appartementen. Mijn appartement heeft grote ramen met een ruim uitzicht, dus ik ben blij dat ik daarvoor heb gekozen. Mijn kinderen hebben de verhuizing helemaal geregeld en nu woon ik er dus alweer een aantal maanden’. En dat was voor mevrouw de eerste tijd niet gemakkelijk. ‘Ik ben heel blij dat ik hier terecht kon, maar weg moeten uit je eigen huis en je zelfstandigheid inleveren is verschrikkelijk’. De eerste paar dagen trok ze zich terug op haar kamer en kwam alleen voor het eten naar beneden. Maar inmiddels, wat toch best snel is, gaat ze ook ’s middags vaak naar de activiteiten die er georganiseerd worden. En dan ‘s avonds nog een kop koffie drinken met elkaar. ‘De zusters hebben me echt meegenomen naar beneden, dat heeft wel geholpen. De activiteiten vind ik erg leuk. Wat handwerken, een spelletje rummikub of kaarten. Dat is gezellig’.

Haar nieuwe huis geeft rust, zeker ook voor haar kinderen. ‘Ze weten nu dat ik op een goede plek zit’. Voor haarzelf is het soms wel lastig om te accepteren dat zij de ziekte van Parkinson heeft en op haar 71e nu hier woont: ‘ik voel me daar eigenlijk nog te jong voor’.  Des te knapper dat mevrouw al zo snel hier kan wennen! 

« naar overzicht