volg ons

Volledig Pakket Thuis

Intensieve zorg thuis (VPT of MPT)

Wilt u graag thuis blijven wonen in uw eigen vertrouwde omgeving? Maar u heeft wel intensieve begeleiding, ondersteuning of persoonlijke verzorging nodig? Dan is het Volledig Pakket Thuis of een Modulair Pakket Thuis (MPT) wellicht iets voor u.

Het Volledig Pakket Thuis bestaat uit reguliere zorg, maar biedt meer dan dat. Het VPT is een totaalpakket waarbij bijvoorbeeld samen eten, hulp bij het koken, deelname aan activiteiten en begeleiding zijn inbegrepen. 

Voordelen van het Volledig Pakket Thuis:

  • Zelfstandig blijven met hulp
  • Afgestemd op uw wensen en mogelijkheden
  • Vertrouwde gezichten
  • Verlichting voor uw mantelzorgers

Wat kost VPT?

Het Volledig Pakket Thuis valt onder de Wet langdurige zorg (Wlz). Om Wlz-zorg te krijgen heeft u altijd een indicatie nodig. Dat is een besluit waarin staat welke zorg u nodig heeft en hoeveel. U vraagt deze indicatie aan bij het Centrum indicatiestelling zorg (CIZ), wij helpen u graag hierbij.
Voor Wlz-zorg betaalt u een eigen bijdrage. Het CAK van de overheid berekent de hoogte van uw eigen bijdrage en stuurt u de rekening. De hoogte van uw eigen bijdrage hangt af van uw inkomen. Lees hier meer over de eigen bijdrage.

Interesse?

Bij een VPT of MPT krijgt u hulp van onze wijkverpleegkundige. Als u contact op neemt met onze cliëntbemiddelaars dan wordt er met u een afspraak gemaakt. De wijkverpleegkundige komt dan bij u thuis. U bespreekt uw wensen en er wordt gekeken welke ondersteuning wij kunnen bieden.