volg ons

Wonen met Zorg

Wonen met Zorg

Als zelfstandig wonen niet meer gaat, vindt u bij ons een nieuw thuis. Geen traditioneel verpleeghuis, maar een nieuw thuis, waar u zoveel mogelijk uw eigen keuzes kunt blijven maken en waar plezierig leven voorop staat. Dat is wat we bij Driezorg belangrijk vinden. Hier kunt u wonen, u prettig voelen én zin geven aan uw leven. Natuurlijk is uw gezondheid daarin belangrijk. U krijgt dan goede zorg waar nodig. Wij zijn 24 uur per dag dichtbij.

Zorgappartementen

De appartementen op onze woonlocaties hebben in elk geval een woonkamer, keuken, toilet en douche. Nieuwere woonlocaties hebben ook een aparte slaapkamer. U kunt het zelf naar wens inrichten. In het appartement is ook een alarmsysteem aanwezig. Mocht er iets met u gebeuren, dan zijn we snel bij u. Afhankelijk van de locatie zijn bij de appartementen allerlei voorzieningen. Denk daarbij aan een winkel, boekenuitleen, kapsalon of huisartsenpraktijk en een uitgebreid aanbod aan ontspanningsactiviteiten.

Kleinschalig wonen

Wanneer uw geestelijke gezondheid achteruit gaat, biedt Driezorg ook kleinschalig wonen aan. U woont dan op een afdeling in een eigen appartement. Er zijn gezamenlijke huiskamers waar dagactiviteiten worden geboden, alles passend bij uw behoeften.

Hoe werkt het?

Als u bij ons komt wonen, stellen we samen met u en eventueel uw mantelzorger een persoonlijk zorgleefplan op, waarin we afspraken maken over hoe u invulling aan de dag wilt geven. U behoudt daarbij zelf de regie. Natuurlijk kunnen onze medewerkers u ook adviseren vanuit de kennis van ons zorg- en welzijnsaanbod.

Wat kost het u?

Wonen in een 'Wonen met Zorg-appartement' of kleinschalig wonen valt onder de Wet langdurige zorg (Wlz). Om Wlz-zorg te krijgen heeft u altijd een indicatie nodig. Dat is een besluit van het Centrum indicatiestelling zorg waarin staat welke zorg u nodig heeft en hoeveel. Voor Wlz-zorg betaalt u een eigen bijdrage. Het CAK berekent de hoogte van uw eigen bijdrage en stuurt u de rekening. De hoogte van uw eigen bijdrage hangt af van uw inkomen. U hoeft zich geen zorgen te maken over het regelen van deze indicatie. Ons team zorgconsulenten helpt u graag. Driezorg heeft voor haar locaties een wachtlijst.

Interesse?

Wij bieden Wonen met Zorg aan op de volgende locaties:
Berkumstede (Berkum)
De Havezate (Holtenbroek)
De Kievitsbloem (Zwolle-Zuid)
Rivierenhof (Aa-landen)
De Venus (Spoolde)

Wij bieden Kleinschalig wonen aan op de volgende locaties:
Berkumstede (Berkum)
De Havezate (Holtenbroek)