volg ons

Wijkverpleging

Wijkverpleging 

Als onderdeel van alle mogelijke diensten thuis (thuiszorg) is er wijkverpleging of verpleging en verzorging thuis. Vele namen voor de zorg die wij bij u thuis kunnen bieden. Het kan gaan om praktische hulp bij het douchen en aankleden, maar ook om medische zorg. Wij staan 24 uur per dag voor u klaar om u te ondersteunen.

Persoonlijke verzorging bij u thuis

Het liefst bent u zo min mogelijk afhankelijk van anderen. Lukt het (tijdelijk) niet om zelf te douchen, aan te kleden of voor uw eten en drinken te zorgen? Dan staan onze collega verzorgenden voor u en eventueel uw mantelzorger klaar.

Verpleging bij u thuis

Op zoek naar medische zorg thuis? Dan hebben we het over verpleging van Driezorg bij u thuis. Bijvoorbeeld na een ziekenhuisopname, bij een acute of chronische ziekte, als gevolg van een handicap of na revalidatie. Ook kunt u van de (wijk)verpleegkundige van Driezorg adviezen krijgen hoe u kunt omgaan met uw ziekte en met de veranderingen in uw leven. Zo houdt u de controle. Hoe vaak wij precies komen en welk dagdeel hangt af van uw eigen wensen, mogelijkheden en indicatie.

Hoe werkt het?

In overleg met onze wijkverpleegkundige bekijkt u samen precies wat u nodig heeft. Ze luisteren naar wat u belangrijk vindt zodat de ondersteuning past bij uw wensen. Wat u zelf kunt of uw mantelzorger en wat wij kunnen doen. Samen bepaalt u hoe vaak en op welke tijdstippen onze collega’s bij u komen. Uw zorgplan stellen we in nauwe samenwerking met de huisarts en apotheek op als het nodig is.

Voordelen van Driezorg wijkverpleging:

  • Uw wensen en mogelijkheden centraal
  • Steeds dezelfde vertrouwde gezichten bij u thuis
  • Dag en nacht bereikbaar via persoonsalarmering
  • Nauwe samenwerking met uw huisarts en apotheek
  • Direct geregeld. Vandaag nog, als dat nodig is.

Wat kost het?

Wilt u graag thuis persoonlijke verzorging of verpleging ontvangen, dan regelt onze wijkverpleegkundige voor u de indicatie bij uw zorgverzekering. U betaalt hiervoor meestal geen eigen bijdrage meer. Meer informatie of aanmelden voor persoonlijke verzorging of verpleging bij u thuis kunt u ook contact opnemen met een van de cliëntbemiddelaars van Driezorg. Zij verwijzen u door met de wijkverpleegkundige van uw locatie of wijk.

Inloopspreekuur
Wilt u meer informatie of heeft u vragen, bezoek dan gerust eens, vrijblijvend het inloopspreekuur van onze wijkverpleegkundigen op een van onze locaties.

Locatie

Dag

Tijdstip

Ruimte

Arcadia

Dinsdag

11:00 - 12:00 uur

Balie, begane grond

Berkumstede

Maandag

10:30 - 11:00 uur

Restaurant

Fermate

Dinsdag

11:00 - 12:00 uur

Balie, begane grond

De Havezate

Dinsdag

11:00 - 12:00 uur

Balie, begane grond

De Kievitsbloem

Donderdag

11:00 - 11:30 uur

Computerhoek, tegenover restaurant

Rivierenhof

Donderdag

11:00 - 12:00 uur

Theehuis

Westenhage/ Wendakker/ Ensemble

Donderdag

11:00 - 12:00 uur

Hoofdgebouw Westenhage